CEEA na VMA.jpg

Регионални курс CEEA одржан на ВМА

31. 10. 2016

Kурс Европског удружења анестезиолога у оквиру европске континуиране едукације у анестезији - CEEA (Committee for European Education in Anaesthesiology) у организацији Удружења анестезиолога и интензивиста Србије и Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
У уводном делу говорили су директор CEEA Србија доц. др Небојша Лађевић из Центра за анестезиологију и реаниматологију Клиничког центра Србије и начелник Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА ппук. доц. др Драган Ђорђевић. Како је речено, на дводневном курсу посвећеном анестезиологији у кардиохирургији очекиван је висок ниво едукације који полазницима пре свега омогућава да обнове знање из анестезије, интензивне неге и терапије бола. Најављено је десет предавања која обухватају области кардиоваскуларне физиологије, фармакологије кардиоваскуларних лекова, као и специфичну област анестезије у кардиохирургији, од преоперативне припреме болесника до хемодинамског мониторинга. Поред лекара ВМА предавања су одржали припадници Клиничког центра Србије, Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње", Клиничко-болничког центра "Драгиша Мишовић" и Клиничког центра Ниш.
Одржани курс CEEA друга је од укупно шест тематских целина које полазницима омогућавају да након завршене едукације добију и званичну диплому Европског удружења анестезиолога.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас