Regionalni gastro sastanak 1.jpg

Регионални састанак гастроентеролога на ВМА

14. 11. 2014

Регионални едукативни састанак младих гастроентеролога (Regional Meeting IBD YOUNG EXPERTS CONNECTION) из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, Бугарске и Србије, који је окупио око 50 лекара који се баве лечењем инфламаторних болести црева одржан је на Војномедицинској академији. Састанак су отворили и водили начелник Клинике пуковник проф. др Радоје Додер и координатор састанка пуковник проф. др Дино Тарабар.
Циљ састанка је био да лекари кроз упознавање са радом Клинике гасторентерологију и хепатологију ВМА, интерактивну дискусију и решавање клиничких случајева, као и размену искустава са колегама из региона, стекну додатна знања и на свом радном месту унапреде дијагнозу и лечење оболелих од инфламаторних болести црева.
Пре састанка је организован обилазак просторија Клинике за гасторентерологију и хепатологију и дијагностичког центра те клинике што је оставило посебан позитиван утисак јер су се присутни уверили у могућности ВМА да обави практично све, укључујући најзахтевније и најкомпликованије ендоскопске и друге дијагностичке процедуре. Организација рада дневне болнице где бораве пацијенти након одрађених дијагностичких и ендоскопских процедура и где се примењује биолошка терапија је практично по коментарима учесника модел како треба организовати овакву службу и у другим установама које се баве лечењем оваквих пацијената.
Војномедицинска академија је уназад 30 година водећа установа на територији бивше Југославије у области лечења инфламаторних болести црева. Лекари ВМА су организационим поделама усмерени, а тиме и блиско посвећени сталном унапређењу дијагностичких процедура и лечењу, како конзервативном тако и хируршком у овој области гастроентерологије. Имајући у виду дугогодишње клиничко искуство лекара, доступну медицинску опрему и јединствену организацију рада, ВМА је препозната и од колега као регионални едукативни центар у области инфламаторних болести црева.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас