„Реконструктивни хируршки захвати у максилофацијалној хирурији“

06. 10. 2011

Научни скуп на тему „Реконструктивни хируршки захвати у максилофацијалној хирурији“, који је одржан на Војномедицинској академији, бавио се проблематиком како надокнадити дефект на лицу након повреда или аблација тумора као једним од најтежих хируршких задатака. Начин рада и алгоритми приступа решавању овог проблема дали су стручњаци из Србије, Немачке, Турске и Хрватске. Организатори скупа су Удружење максилофацијалних хирурга Србије, Балканско удружење максилофацијалних хирурга и ВМА.
Предавања су одржали проф. др Josip Bill (Немачка), проф. Др Reha Kisnisci (Турска), проф. др Ведран Углесић (Хрватска), пук проф. др Маријан Новаковић (ВМА), пук проф. др Небојша Јовић (ВМА), проф. др Витомир Констатиновић (Клиника за МФ хирургију Стоматолошког факултета Београд), доц. др Живорад Николић (Клиника за МФ хирургију Стоматолошког факултета Београд) и доц др Војкан Лазић (Клиника за МФ хирургију Стоматолошког факултета Београд)
Семинару је присуствовало 250 учесника и то максилофацијални, орални хирурзи и хирурзи пластичари, као и ОРЛ специјалисти и стоматолози. Семинар је акредитован са 5 КМЕ бодова за слушаоце и 11 КМЕ бодова за предаваче.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас