07.jpg

Ректор Универзитета одбране у посети ВМА

10. 11. 2011

На позив начелника Војномедицинске академије пук. проф. Маријана Новаковића и декана Медицинског факултета ВМА пук. проф. др Миодрага Чолића, ректор Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић је данас учинио званичну посету ВМА.
Током наведене активности проф. Јевтић је одржао уводни час студентима-кадетима све три класе Медицинског факултета ВМА и при том их детаљно упознао са свим питањима у вези конституисања Универзитета одбране, статусних решења, као и визијом развоја високог образовања и научно-истраживачке делатности у систему одбране.
Под мотом „И јуче, и сутра“ ректор Универзитета је у присуству челних људи ове високошколске установе истакао веома добре досад постигнуте резултате и изнео очекивања Министарства одбране да оснивањем овог факултета војно-здравствени систем наше земље перспективно добија одличан кадар, што ће нам омогућити да у будућим интегративним европским процесима наступамо са великим ауторитетом у овој важној друштвеној делатности. Студентима-кадетима Медицинског факултета ВМА, ректор Универзитета одбране је јасно поручио да Министарство одбране и држава Србија свесно инвестира у њихово оспособљавање, по угледу на еминентне сличне универзитете у свету, обезбеђује им вођену и перспективну каријеру, при чему ће најбољи међу њима имати приоритете.
„Очекујем од вас да вам увек буде присутна чињеница да се налазите у елитној здравственој установи наше државе, да су са вама од првог дана као ментори ангажовани најбољи професори, да вам је на дохват руке све што је неопходно да спознате могућности савремене медицине, да верујем у вас и вашу одлучност, али и очекујем од вас да достојно наследите ваше учитеље и да сутра будете још бољи од нас“.
Током предавања проф. Јевтић је присутне упознао са веома коректним позицијама нашег Универзитета у КОНУС-у, поштовањем болоњског процеса, као и интензивним активностима на обезбеђивању мобилности професора и студената у оквиру академске заједнице наше државе и у региону. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас