517.jpg

Резултати ВМА у 2011. години

25. 01. 2012

На редовној годишњој анализи функционалне способности Војномедицинске академије, која је одржана 24. јануара 2012. године, представљени су најзначајнији резултати у 2011. години, анализирани изазови у раду и представљени планови за наредни период.

Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић рекао је да се, на основу представљених резултата својих сарадника, може закључити да је претходна година за ВМА била успешна. У свим областима деловања ВМА постоје помаци. Када је реч о техничком осавремењивању ту је неопходно поменути отварање хипербаричне коморе и нове ангио сале, набавка линеарног акцелератора и неурохируршког операционог микроскопа.

Када је реч о образовању, акредитован је Медицински факултет ВМА Универзитета одбране који ће у овој години уписати 4. генерацију кадета на шестогодишње студије војне медицине. Такође, започето је усавршавање 15 алжирских војних лекара на различитим видовима усавршавања на ВМА. Основан је Центар за трансплантацију солидних органа ради боље координације овог процеса, часопис Војносанитетски преглед добио свој први импакт фактор, ВМА је добио ресертификацију ИСО стандарда квалитета и сл. Ипак, оно што остаје најважнији задатак ВМА је континуирано подизање квалитета здравствених услуга које се пружају у овој болници јер сви ови резултати имају смисла само уколико корисници здравствених услуга то потврђују, рекао је генерал Новаковић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас