Sarajevo.jpg

Сарадња Медицинског факултета ВМА УО са Универзитетом у Источном Сарајеву

29. 05. 2013

Представници Универзитета одбране у Београду, на челу са ректором генерал-потпуковником проф. др Миодрагом Јевтићем, посетили су Универзитет у Источном Сарајеву, Република Српска. Посета је уприличена поводом прославе Дана Универзитета у Источном Сарајеву, а у оквиру потписивања споразума о сарадњи ова два универзитета.
Генералу Јевтићу је овом приликом додељена плакета за изузетне заслуге око помоћи у развоју Универзитета у Источном Сарајеву, а посебно Медицинског факултета у Фочи, једне од чланица овог Универзитета.
Дугогодишња сарадња између Војномедицинске академије и Медицинског факултета у Фочи крунисана је потписивањем споразума о сарадњи који је у име Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду потписао бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, декан Факултета. Током посете је договорено и формирање посебних тимова на оба универзитета задужених за сарадњу од којих се очекује да у што краћем року дефинишу конкретне облике сарадње, не само у оквиру области медицине која траје дуги низ година, већ и у оквиру техничко-технолошке и друштвено-хуманистичке сарадње за које постоје обострани интереси.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас