P6020279.JPG

Сарадња неуролога Србије и Црне Горе

04. 06. 2012

 Заједнички састанак неуролога Србије и Црне Горе са међународним учешћем, осми по реду, који је отворио црногорски министар здравља Миодраг Радуновић, одржан је од 31. маја до 2. јуна 2012. године у Бечићима, Црна Гора. Присуствовало је око 110 неуролога из Србије, Црне Горе, Федерације БиХ, Републике Српске, Словеније и Македоније. Овакво окупљање неуролога представља једно од најзначајнијих догађаја у области неурологије на регионалном нивоу. Састанак од самог почетка има међународни карактер, а у раду узимају учешће водећи ауторитети неурологије и неуронаука из региона, Европске уније и САД.
На овим састанцима неуролога, који се већ традиционално сваке године одржавају у Црној Гори у последњој недељи маја, неурологија Војномедицинске академије има једну од водећих улога, како у организацији, тако и у учешћу у научном програму састанка.
Начелник Клинике за неурологију ВМА пуковник проф. др Ранко Раичевић, који је уједно и оснивач и стални копредседник Организационог и Научног одбора Заједничког састанка неуролога Србије и Црне Горе одржао је пленарно-уводно предавање. Доц. др Евица Динчић и мајор др Жељко Крсмановић имали су оралне презентације, као и лекари на специјализацији др Ненад Коматина и др Един Хоџић са својим менторима мр сц. мед. др Снежаном Чолић и др Жељком Крсмановићем.
Посебну вредност овогодишњем састанку дало је присуство великог броја младих неуролога, нарочито сесија под називом "Мој најтежи пацијент", на којем су запажене постер презентације имали специјализанти са ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас