saradnja sa britanskim vojnim zdravstvom.jpg

Сарадња са британским војним здравством

15. 05. 2015

У оквиру курса „Ефекти високо токсичних хемикалија, мере заштите и лечења“, који је од 12. до 14. маја 2015. године организован на Војномедицинској академији за четири припадника Оружаних снага Уједињеног Краљевства, генерални директор медицинских служби Копнене војске Уједињеног Краљевства генерал мајор Џереми Роуван посетио је ВМА.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт изразио је задовољство због интензивирања билатералне војноздравствене сарадње, која је започета посетом генерала Роувана 2012. године. Представио је рад Војномедицинске академије у свим аспектима, посебно лечењу и образовању. Рекао је да искуства која се стичу кроз међународну сарадњу као што је ова са Великом Британијом и кроз учешће у мировним мисијама позитивно утичу на све аспекте рада ВМА. Као позитиван пример билатералне сарадње навео је прво заједничко усавршавање и увежбавање на вежби ЈЕСЕН 2014 и на семинару ратне хирургије и токсикологије, који су у новембру 2014. године реализовани на ВМА.
Генерал Роуван пренео је позитивне утиске посете у оквиру које је видео и капацитете Регионалног центра AБХО у Крушевцу јер је британска страна веома заинтересована за обуку у области АБХО заштите и збрињавања.
На крају курса начелница Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славица Вучинић уручила је сертификате полазницима курса из Велике Британије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас