SaradnjaSaIzraelomVZ1.jpg

Сарадња са Израелом у области војног здравства

05. 03. 2014

Радна група Министарства одбране Државе Израел, на челу са директором за Европу у Директорату за политику одбране Јакобом Лаором, посетила је данас Војномедицинску академију. Домаћини су им били начелник Управе за војно здравство Министарства одбране Републике Србије бригадни генерал проф. др Зоран Поповић и начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић. Састанку су присуствовали и начелник Сектора за лечење ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт и начелница Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славица Вучинић, који су представили рад ВМА из својих надлежности.
На састанку је било речи о потенцијалним облицима сарадње две стране у области војног здравства, као што су области токсикологије, трауматологије, рехабилитације, ваздухопловне медицине и других грана медицине.
Израелска страна позвана је да учествује на 3. паневропском конгресу војне медицине, који ће, у организацији Министарства одбране Републике Србије, бити одржан од 2. до 6. јуна 2014. године у Београду.


 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас