182.jpg

Сарадња са медицинским школама у Србији

20. 04. 2010

Беорад, 20.април-На позив Удружења медицинских школа Републике Србије, седници Удружења која је одржана 15. и 16. априла у Зрењанину, присуствовали су испред ВМА вс, проф. др Мирјана Животић-Вановић и пуковник проф. др Предраг Ромић.
Пуковник проф. Ромић је члановима удружења представио програм Курса прве помоћи за наставнике медицинских школа, који је са групом наставника Медицинске школе „Београд“ помотивно спроведен у Војномедицинској академији у јануару ове године. Удружење је предложило да се програм ВМА препоручи за акредитацију у Министарству просвете и спорта, чиме би постао званичан курс за наставнике који изводе наставу из предмета Прва помоћ, јер постоји законска обавеза да ти наставници стекну звање инструктора за овај предмет.
О студијама медицине у ВМА, члановима Удружења говорила је проф. др Животић-Вановић. Директорима медицинских школа је представила студијски програм интегрисаних академских студија медицине и услове студирања у Високој школи ВМА. Информације су оцењене као драгоцене за матуранте средњих медицинских школа, јер је конкурс за упис у Високу школу ВМА у току.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас