NG Ohajo 092015.jpg

Сарадња са Националном гардом Охаја

15. 09. 2015

Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт са сарадницима примио је делегацију Националне гарде Охаја коју је предводиo командант Ратног ваздухопловства бригадни генерал Стивен Марковић. Састанку је пристуствовао и заступник начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић.
Тема разговора била је војномедицинска компонента сарадње Војске Србије и Националне гарде Охаја, која се интензивно развија од 2006. године у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја. На састанку је оцењено да је овакав вид стручне комуникације веома користан за обе стране, а да су заједничке медицинске вежбе, које су део билатералног плана сарадње, један од најбољих начина размене знања и исустава у области војне медицине.
Делегацији НГ Охаја представљен је рад система војног здравства и Војномедицинске академије, посебно Тренинг центра за санитетско особље ВМА, а имали су прилику и да обиђу Центар за хитну помоћ, Клинику за антестезиологију и интензивну терапију, Клинику за ургентну интерну медицину, Центар за хипербаричну медицину и Институт за радиологију на ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас