OS Bundesver.jpg

Сарадња са немачким токсиколозима

18. 07. 2017

Двочлана делегација санитетске службе Оружаних снага Бундесвера предвођена потпуковником Тимом Вилијем у посети је Националном центру за контролу тровања (НЦКТ) Војномедицинске академије.
На уводном састанку начелница НЦКТ проф. др Славица Вучинић, са сарадницама проф. др сц. фарм. Весном Килибардом и доц. др сц. фарм. Снежаном Ђорђевић, представила је гостима рад Центра, упознала их са начином рада, обимом посла и врстама анализа у клиничкој пракси, а организован је и обилазак организацијских јединица НЦКТ.
Повод посете је актуелни пројекат НЦКТ и Института за фармакологију и токсикологију Бундесвера у оквиру којег је Војномедицинској академији донирана лабораторијска опрема за анализу резултата код пацијената који су отровани органофосфорним инсектицидима и праћење активности ензима у тровањима те врсте. Поред разговора о досадашњим резултатима на пројекту, повод посете је и тродневни тренинг запослених за рад на инструментима, а у циљу наставка прикупљања узорака и даљег унапређења сарадње.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас