INI maj 2013.jpg

Сарадња са Универзитетском библиотеком

22. 05. 2013

Предавање начелнице Сектора за научне информације и развој Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" Александре Поповић о цитатним индексима и евалуацији научноистраживачког рада у организацији Института за научне информације Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА одржано је на Војномедицинској академији.
У уводној речи начелнице Института проф. др Силве Добрић истакнута је посебна захвалност запосленима у Универзитетској бибилиотеци за дугогодишњи интензивни ангажман на едукацији у области медицинске информатике која је неопходна за квалитетан научноистраживачки рад.
Присутнима су представљени библиометријски индикатори односно индикатори квалитета публикација засновани на цитираности, предности цитатних индекса, као и њихови недостаци у које се међу најважнијима убрајају грешке при уносу података у цитатне индексе. Такође, било је речи о импакт фактору - фактору утицаја, Хиршовом индексу - веома траженом у медицинским наукама, али и о поступцима за претраживање тема од интереса и категоризације часописа пре публикације радова.
Ова својеврсна обука за коришћење електронских сервиса као извора информација и цитатних база у домаћој и међународној стручној јавности имала је за циљ представљање њихових квалитета и могућности, али и подстицање нарочито млађих истраживача за њихову самосталну употребу.
 
Београд, 21. мај 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас