503.jpg

Сарадња са војним здравством Арапске Републике Египат

13. 06. 2018

Делегација Управе за војно здравство у саставу начелника Управе за војно здравство пуковника др сц. мед. Угљеше Јовичића, заменика начелника ВМА пуковника проф. др Драгана Динчића и мајора др Бојана Ковача из Клинике за очне болести ВМА, посетила је Управу за војно здравство Арапске Републике Египат.
Овом приликом српска делегација обишла је Медицински центар Оружаних снага АР Египат, Централну лабораторију за медицинска истраживања и банку крви, Медицински колеџ Оружаних снага, као и Војномедицинску академију. Посета је организована у циљу упознавања са организацијом и могућностима војног здравства АР Египат, начином школовања и сталне едукације, али и сагледавања досадашње и будуће сарадње у погледу усавршавања и размене искустава у различитим областима војне медицине.
Током разговора са начелником Управе за војно здравство АР Египат генерал-мајором Мустафом Абу Хатабом, било је речи о интензивирању сарадње у области неурофизиологије, интервентне кардиологије, токсикологије и других специјалистичких грана, а исказана је обострана спремност за организовање заједничких видова едукације и усавршавања медицинских радника.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас