388.jpg

Сарадња санитетских служби Србије и Црне Горе

05. 12. 2008

Београд, 5. децембар - Делегација санитетске службе Црне Горе коју предводи пуковник др Предраг Мараш посетила је Војномедицинску академију и са представницима највишег руководства ове установе разговарала о могућностима сарадње у областима лечења, санитетског школовања и медицинског усавршавања кадрова и научноистраживачког рада.
Госте из Црне Горе поздравио је Начелник ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић који је том прилииком рекао да је стратешко опредељење ВМА као бренда српске војске и државе стално унапређење регионалне и међународне сарадње на свим нивоима, јер медицина не познаје границе ни административне баријере, а људско здравље је универзална категорија.
Руководиоци санитетске службе Црне Горе пуковник др Предраг Мараш и пуковник др Србољуб Ђорђевић, изразили су задовољство досадашњом сарадњом са ВМА, као балканским лидером у области медицине и истакли да је сарадња са овом институцијом стратешки интерес санитетске службе Црне Горе, у области лечења војних осигураника, едукације санитетских кадрова и евентуалног учешћа у мировним мисијама.
Гости из Црне Горе су потом обишли Центар хитне помоћи, Клинику за анестезиологију и интензивну терапију, Дијагностичко-поликлинички центар и Центар за дневну хирургију ВМА.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас