SnSl_Angola1.jpg

Сарадња у области војне медицине са Анголом

05. 09. 2016

Заменик начелника Санитетске службе Оружаних снага Анголе бригадни генерал Хозе Белхиор Да Силва, у оквиру посете Управи за војно здравство Министарства одбране, посетио је и Војномедицинску академију.
Током састанка, заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић упознали су госта из Анголе са организацијом и делокругом рада војног санитета у целини, а посебно Војномедицинске академије. Декан Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић представио је рад Факултета и могућности школовања и усавршавања које ова институција нуди.
Бригадни генерал Да Силва рекао је да је Ангола заинтересована да размењује искуства и развија конкретне видове сарадње у области војномедицинског образовања, али и дијагностике, превентивне медицине, токсикологије, као и тропских и инфективних болести.
У оквиру обиласка ВМА, бригадни генерал Да Силва је био заинтересован да види Сектор за превентивну медицину, посебно вирусолошку и бактериолошку лабораторију.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас