UVZ_Madjarska.jpg

Сарадња Војног здравства са Републиком Мађарском

19. 04. 2018

Начелник Управе за војно здравство пуковник др сци мед. Угљеша Јовичић са сарадницима боравио је у службеној посети Управи за војно здравство и НАТО центру изузетности у области војне медицине MilMedCOE у Будимпешти, Република Мађарска.
Посета је организована у циљу упознавања капацитета и организације НАТО центра са којим се билатерална војномедицинска сарадња огледа пре свега у оквиру Балканских војномедицинских снага, а затим и кроз заједничка медицинска ангажовања. На састанку, који је водио командант Центра пуковник др Ласло Фазекаш, поред речи о предстојећим активностима током године, разговарало се и о плановима организације курсева из различитих области у Центру санитетске службе Управе за војно здравство Министарства одбране Републике Србије.
У оквиру посете реализовани су и састанци са начелником војног здравства Мађарске бригадним генералом Иштваном Копчо и командантом Медицинског центра Оружаних  снага Републике Мађарске генерал-мајором Иштваном Сабо. Поред представљања историјата и рада Централне болнице, наша делегација имала је прилику и да се упозна са организацијом медицинске службе уз обилазак организацијских целина. Теме разговора обухватиле су будуће планове и оквире могуће сарадње у домену размене стручних војноздравствених искустава, у области авиомедицине, као и унапређења сарадње центара за  војномедицинску обуку двеју земаља.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас