54.jpg

Сарадња Војномедицинске академије и средњих медицинских школа у Србији

04. 05. 2011

Сусретима са ученицима и матурантима средњих медицинских школа у Србији и њиховим наставницима Војномедицинска академија наставља са успешном сарадњом са овим институтцијама, која је прерасла у једну лепу традицију коју ВМА негује већ дуги низ година.   
Једном таквом сусрету са наставницима и ученицима III i IV разреда  Медицинске школе Нови Сад, ВМА је била домаћин у среду, 04. маја ове године. Након документарног филма о ВМА који је ученицима  омогућио да створе једну јаснију слику о организацијској структури, активностима, капацитетима и могућностима ВМА, организоване су посете институтима ВМА, и то институтима за медицинску биохемију, микробиологију и трансфузиологију, као и Центру за контролу тровања, с обзиром да се радило о ученицима смера лабораторијски техничар.
Након обиласка ових организацијских јединица, уследила је дискусија у току које су сумирани утисци, постављана бројна питања  али и дате сугестије наставника  да им се обезбеде микробиолошки препарати и постојеће презентације у циљу побољшања и унапређења практичне наставе школе.
У посети ВМА боравиће до краја месеца још ученици медицинских школа из Чачка (10.05.2011) и   Ниша (23.05.2011).

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас