42BKVM.jpg

Састанак делегата БКВМ у ВМА

12. 03. 2018

42 претконгресни састанак Балканског комитета војне медицине (БКВМ) одржан је од 7. до 9. марта 2018. у Војномедицинској академији.
Састанак којем су присуствовале делегације сталних чланица Комитета (Албанија, Бугарска, Грчка, Румунија, Србија, Турска) одржан је у циљу разматрања плана организације предстојећег 23. конгреса БКВМ.
Како је најављено, главне теме конгреса обухватиће санитетску подршку на првој борбеној линији, санитетску подршку у масовним несрећама, ваздухопловну медицину и друго, а у научном програму планирана су и два округла стола на тему третмана вишеструких трауматских повреда и савременог приступа хемијским, биолошким, радиолошким и нуклеарним претњама. Део предстојећег конгреса традиционално ће бити посвећен учешћу кадета, специјализаната и млађих лекара специјалиста, а биће додељене награде за најбољу презентацију - постер на основу критеријума као што су релевантност, применљивост, оригиналност и квалитет презентовања научног рада.
Војномедицинска сарадња балканских земаља у оквиру БКВМ постоји од 1995. године, конгрес се одржава сваке године у једној од земаља чланица, а предстојећи 23. конгрес БКВМ биће одржан од 11. до 14. маја 2018. године у Анталији, Република Турска.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас