Dermatolozi 042017.jpg

Састанак дерматолога на ВМА

10. 04. 2017

Састанак Дерматовенеролошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
У уводном делу било је речи о стручним састанцима дерматолога у наредном периоду са нагласком на кампањи Еуромеланом о превенцији, раној дијагностици и лечењу рака коже која ће бити одржана у мају текуће године.
Стручни део састанка био је посвећен системским обољењима која захтевају мултидисциплинарни приступ те је о перспективама у лечењу системског еритемског лупуса и хроничних артритиса говорио пуковник проф. др Милан Петронијевић из Клинике за реуматологију ВМА. Поред класификације и ране дијагностике ових обољења разноврсне клиничке слике у чије је лечење укључен велики број грана медицине, предавање је обухватило и резултате истраживања ефикасности одређених медикамената.
Присутни су затим имали прилику да чују и осам приказа случајева из праксе Клинике за кожне и полне болести ВМА о лечењу планоцелуларног карцинома, псоријазе, т-ћелијског лимфома и других обољења.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас