Dermatolozi 042016.jpg

Састанак дерматолога одржан на ВМА

19. 04. 2016

Стручни састанак Дерматовенеролошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
Програм састанка обухватио је предавања о лечењу хроничног обољења знојних жлезда - Hidradenitis suppurativa. Услед чињенице да ова болест у зависности од стадијума узнапредовалости захтева веома блиску сарадњу хирурга пластичара и специјалиста дерматовенерологије, предавања о принципима конзервативног и хируршког лечења одржали су заступник начелника Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидија Кандолф Секуловић и начелник Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА пуковник доц. др Ненад Степић. Поред дијагностичких метода било је речи о најновијим терапијским опцијама овог тешког дерматолошког обољења, а напоменуто је да постоји недовољна информисаност пацијената о свим врстама лечења посебно у почетним фазама пре неопходне хируршке интервенције.
У наставку догађаја приказани су и случајеви из клиничке праксе лекара Војномедицинске академије. Присутни су имали прилику да чују предавања о терапијама неких од најчешћих обољења из области дерматовенерологије попут Panniculitis-like T ћелијског лимфома, аквагене акрокератодермије, дерматомиозитиса и других.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас