Kardiolozi 1.jpg

Састанак кардиолога одржан на ВМА

30. 12. 2016

Састанак Кардиолошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за кардиологију и Клинике за ургентну интерну медицину Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
Начелник Клинике за кардиологију ВМА пуковник проф. др Радомир Матуновић у уводној речи рекао је да се на самом врху интересовања у овогодишњим кардиолошким сусретима налази увођење нове оралне антикоагулантне (НОАК) терапије у клиничку праксу. Из тог разлога је, како је навео, овај стручни састанак посвећен превенцији тромбоза и клиничким индикацијама и импликацијама у вези са увођењем НОАК-а.
Четири предавања у наставку догађаја одржали су кардиолози ВМА. Тромбоемболијски ризик код болесника са атријалном фибрилацијом представио је ппук. асист. др Предраг Ђурић, док је мр сц. мед. Јелена Марић Коцијанчић говорила о морфологији и функцији аурикуле леве коморе као једног од најважнијих предиспозиционих места за стварање тромбозе у срцу. Истакнут је и значај 3Д ехокардиографије код тромбозе аурикуле леве коморе у предавању доц. др Зорице Младеновић, а мајор др Борис Џудовић изнео је клиничка искуства са крварењем код терапије новим антикоагулантним лековима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас