68.jpg

Састанак оториноларинголога Србије

29. 03. 2011

Београд, 29.март- Клиника за оториноларингологију ВМА била је организатор стручног састанка на тему «Антибиотска профилакса и терапија у хирургији ларингса и хипофаринкса» који је одржан у ВМА у присуству више десетина оториноларинголога, микробиолога, инфектолога, епидемиолога и специјалиста осталих области медицине из наше земље који се баве овом проблематиком.
Скуп је отворио начелник ВМА пуковник проф.др Маријан Новаковић који је том приликом нагласио да је оториноларингологија веома значајна хируршка дисциплина, а да је оториноларинголошка секција Српског лекарског друштва једна од најбоље организованих и изразио задовољство што стручњаци ВМА дају свој велики стручни допринос њеном раду и развоју ове гране медицине у нашој земљи. Он је истакао да је Управа ВМА чврсто опредељена да тако буде и убудуће и да се то може постићи само сталним унапређењем теоријских и практичних знања и разменом искустава са колегама у земљи и иностранству.
У наставку скупа предавања о превенцији и контроли инфекција оперативног места у ОРЛ регији, инфекцијама удруженим са хирургијом ларинкса и хипофаринкса, као и нашим искуствима у превенцији и лечењу истих одржали су стручњаци ВМА: војни службеник проф.др Весна Шуљагић, пуковник проф.др Дарко Ножић и мајор доц. др Ненад Балетић.  

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас