1439.jpg

Састанак шефова војносанитетских служби и начелника војномедицинских академија БКВМ на ВМА

31. 05. 2012

У оквиру 17. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ), који се одржава од 29. маја до 1. јуна 2012. године у Београду, организован је састанак шефова војносанитетских служби и начелника војномедицинских академија држава чланица БКВМ данас на Војномедицинској академији. Састанком су председавали начелник Управе за војно здравство пуковник проф. др Зоран Поповић и начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић.
Теме састанка биле су унапређење војномедицинске сарадње међу БКВМ државама, посебно у области образовања, заједничка координација у ванредним ситуацијама, као и развој пројекта телемедицине.
Учесници састанка сложили су се да треба наставити са праксом одржавања редовних састанака у овом формату током конгреса БКВМ, јер они представљају веома добар оквир за регионалну сарадњу у области војне медицине. Први састанак шефова војносанитетских служби и начелника војномедицинских академија БКВМ одржан је прошле године на 16. БКВМ конгресу у Румунији. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас