medicina rada sekcija.jpg

Састанак Секције за медицину рада СЛД

24. 12. 2012

Састанак Секције за медицину рада Српског лекарског друштва у организацији Института за медицину рада Сектора за превентивну медицину ВМА одржан је 21. децембра 2012. године на Војномедицинској академији.
Начелник Института пуковник мр др Драган Алексић поздравио је велики број окупљених стручњака из целе земље. У стручном делу састанка говорило се о начинима побољшања међуљудских односа на раду и спречавању мобинга, биомониторингу у професионалној токсикологији, процени ризика и промоцији здравља на радном месту, као и учесталости професионалних болести и оцењивања радне способности. Посебну пажњу је изазвало предавање о биолошким ефектима нејонизујућих електромагнетних зрачења, односно о зрачењима базних станица мобилне телефоније и радара.
Инситуту за медицину рада ВМА, на основу решења Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Републике Србије, издата је лиценца за обављање послова испитивања услова радне околине током 2012. године. Овим документом Институт је акредитован за превентивна и периодична испитивања радне околине и примењиваних мера безбедности и здравља на раду.
 
Београд, 24. децембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас