savetovaliste1 2013.jpg

Саветовалиште за исхрану и дијабетес у Дому Војске поводом Дана ВМА

28. 02. 2013

Поводом 2. марта - Дана Војномедицинске академије, у Дому Војске Србије данас је организовано једнодневно Саветовалиште за исхрану и дијабетес. У акцији су учествовали лекари са Клинике за ендокринологију и из Института за хигијену Сектора за превентивну медицину ВМА.
Пацијенте су прегледали ендокринолози потпуковник др Саша Киковића и мајор др Петар Ристић и два дијетолога - др Татјана Мраовић и др Марија Никачевић - са њиховим тимовима. Било је заказано око 40 пацијената по лекару.
Акција је била замишљена тако да лекари сагледају стање пацијента и његове болести - пре свега шећерне, али и других обољења уколико их има, да му дају савете у вези режима исхране, терапије, и да одговоре на најчешћа питања која пацијенти поставе како би отклонили неке њихове нејасноће у вези режима исхране, терапије, понашања.
- За ово саветовалиште владало је велико интересовање. Јавило се три пута више пацијената од оних којима је заказано и ми се унапред извињавамо свима које нисмо могли да прегледамо у Дому Војске. Они могу да закажу прегледе у редовном термину у Саветовалишту за исхрану и Клиници за ендокринологију ВМА - рекао је ендокринолог потпуковник др Саша Киковић.
Војномедицинска академија од прошле године, у склопу прославе своје годишњице 2. марта, организује и радни део прославе који је посвећен грађанима. Прошле године су то били прегледи коже у циљу раног откривања меланома и других облика канцера коже. Од 210 прегледаних грађана код њих седам је потврђена сумња на малигнитет чиме је потенцијално спашено седам живота.
 
Београд, 28. фебруар 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас