1420.jpg

"Савремени ставови у артропластикама кука и колена“

18. 05. 2012

Међународни симпозијум „Савремени ставови у артропластикама кука и колена“ у организацији Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Војномедицинске академије, одржан је 18. маја 2012. године на ВМА.
 
Након поздравне речи начелника Управе за војно здравство Министарства одбране пуковника проф. др Зорана Поповића учесницима се обратио начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић и истакао значај размене међународног искуства у лекарској професији.
 
Током стручног дела симпозијума проф. др мед. Торстен Герке (Thorsten Gehrke) са ЕНДО клинике у Хамбургу, заједно са пуковником проф. др Зораном Поповићем и замеником директора Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ доц. др Миланом Апостоловићем, извео је две операције уградње вештачког кука и операцију уградње вештачког колена. Учесницима симпозијума био је омогућен директан пренос све три операције и разговор са модераторима.
 
Уследила су предавања стручног тима који је био задужен за хируршке захвате, а један од предавача и модератора био је доц. др Зоран Башчаревић из Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“.
 
Размена искустава са водећим стручњаком за артропластичке процедуре у Европи и директором ЕНДО клинике у Хамбургу, на којој се годишње изведе око 6.000  операција уградње различитих зглобова, од изузетног су значаја за ову грану хирургије и прилика за наставак успешне сарадње са Немачком на овом плану. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас