228.jpg

Седма трансплантација јетре у ВМА

22. 12. 2009

Београд, 22.децембар – Трансплантациони тим ВМА је током прошле ноћи у сарадњи са колегама из КЦ Ниш урадио три кадаверичне трансплантације органа. Два бубрега су заједничким радом два хируршка тима трансплантирана болесницима у КЦ Ниш, а јетра је успешно трансплантирана у ВМА. Ово је седма трансплантација јетре до сада учињена у ВМА, чиме наш трансплантациони тим у потпуности потврђује своју оспособљеност за рутинско спровођење најсложенијих трансплантационих захвата.
Управа ВМА има посебну потребу да захвали породици болесника који је био у стању мождане смрти и која је одобрила да се узму органи за трансплантацију, исказујући овим племенитим чином подршку Националном трансплантационом програму. Такође, Управа ВМА жели да нашу јавност информише о веома доброј сарадњи са колегама из КЦ Србије у оквиру београдског трансплантационог тима и КЦ Ниш која се последњих месеци стално унапређује што резултује значајним успесима у програму трансплантационе хирургије.
Болесник Л.К. (43) коме је трансплантирана јетра налази се на Одељењу интензивне неге ВМА, у свесном стању, са стабилним виталним параметрима и под сталним је надзором конзилијума лекара ВМА.     

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас