503.jpg

Сестринска нега оболелих од инфламаторних болести

19. 01. 2016

Састанак медицинских техничара из референтних здравствених центара Србије у којима се примарно лече оболели од инфламаторних болести црева одржан је на Војномедицинској академији.
Састанак је организовала Светлана Ракићевић са Клинике за гастроентерологију и хепатологију ВМА са циљем формирања нове подружнице у склопу Удружења за хроничне цревне инфламаторне болести Србије.
На састанку је истакнуто да се лечење, нега и побољшање квалитета живота оболелих остварују кроз тимски рад лекара различитих специјалности и медицинских техничара који су у непосредном и сталном контакту са оболелима кроз амбулантни и клинички рад. Медицински техничари чине главну спојницу у контакту лекара и пацијената и тиме је потреба њиховог удруживања значајнија. Кроз сопствено удружење техничара биће омогућена боља едукација, размена искустава и подизање квалитета неге која се нуди оболелима. Медицински техничари ће преко удружења имати могућност и званичне сарадње са удружењем оболелих у виду организовања заједничких активности, трибина и предавања што ће резултирати сталним унапређењем квалитета неге пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас