147.jpg

Сигурна будућност војне медицине: успех Прве класе кадета ВМА

23. 07. 2010

Београд, 23.јул-Прва класа кадета Високе школе интегрисаних студија медицине ВМА завршила је успешно прву годину студија. Сви кадети су положили предвиђене испите, остваривши при том изузетне резултате и просечну оцену 9.14.

Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић честитао је кадетима ВМА на оствареним резултатима и пожелео им да наставе победоносни пут у освајању нових знања и вештина. – Циљ је јасан: морате бити одлични лекари, још бољи официри и најбољи људи! Морате бити понос система одбране и будућност Војномедицинске академије.- рекао је Јевтић нагласивши изузетно задовољство не само успесима кадета на испитима, већ и стеченим знањем из области војностручног усавршавања, односом према раду и обавезама које проистичу из припадности систему одбране.  

Генерал Јевтић наградио је пригодним наградама пет кадета који су током прве године студија постигли најбоље резултате: Савић Горана, Хаџиахметагић Ахмета, Мацак Монику, Петковић Наташу и Ранчић Илију.

Начелник ВМА рекао је и да Управа ВМА и руководство Високе школе захваљују на изузетној сарадњи предавачима и испитивачима са цивилних Универзитета из Републике Србије који су били ангажовани у реализацији наставног програма прве године студија, у домену предклиничких предмета. – То је још један пример успешне војно-цивилне сарадње у истој мисији улагања у знање и будућност.-рекао је генерал Јевтић. 

Стечено искуство кадети Прве класе моћи ће да пренесу својим колегама који ће започети студирање у школској 2010/2011 години. Конкурс за упис Друге класе кадета успешно је спроведен, и након положеног пријемног испита уписана је Друга класа кадета, при чему су у потпуности испоштовани услови конкурса и одлуке Министарства одбране Србије.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас