03.jpg

Симпозијум клиничке неурофизиологије на ВМА

17. 11. 2011

Симпозијум клиничке неурофизиологије међународног карактера, који је под покровитељством Минастарства здравља одржан на Војномедицинској академији, окупио је преко 150 домаћих и иностраних стручњака из више области медицине. Овај скуп традиционално организују Удружење за клиничку неурофизилогију и ВМА.
На симпозијуму су представљена најновија сазнања о базичним механизмима развоја појединих неуролошких обољења и размењена искуства у дијагностици и праћењу појединих болести централног и периферног нервног система.
Запажена предавања Сандора Беницког (Sandor Beniczky) из Данске, на тему „Стандардизовано компјутерско извештавање електроенцефалографије“ (SCORE-Standarised Computer-based Organised Reporting of EEG) и Mартина Фолена (Martine Fohlen) из Француске, на тему „Електрофизиолошка истраживања у хирургији дечје епилепсије“ (Electrophysiological Investigations in Chilhood Epilepsy Surgery), употпунила су Регионални курс електроенцефалографије (ЕЕГ), који је том приликом такође одржан.
Председавајући симпозијумом,начелникФункционалне дијагностике и Кабинета за неурологију и психијатрију Дијагностичко-поликлиничког центра ВМА мајор проф. др Тихомир Илић и проф. др Стеван Петковић одржали су предавање под називом „Електрофизиолошки дијагностички критеријуми амиотрофичне латералне склерозе (АЛС)“.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас