30102017.jpg

Симпозијум нефролошких сестара на ВМА

30. 10. 2017

Симпозијум за медицинске техничаре из области савремене клиничке нефрологије, дијализе и трансплантације у организацији Клинике за нефрологију Војномедицинске академије, одржан је на ВМА.
Начелник Клинике за нефрологију ВМА пуковник проф. др Ђоко Максић у уводној речи истакао је значај континуиране едукације медицинских сестара и техничара, али и медицинског особља уопште, узевши у обзир све доступне модусе усавршавања у савремено доба. Како је рекао, овладавање свим могућностима и методама лечења, а које су посебно бројне у домену сестринске неге нефролошких пацијената, чини медицинског техничара осамостаљеним и истинским лекарским помоћником.
Предавањима током дводневног симпозијума била је обухваћена област комплетне здравствене неге нефролошких пацијената, како у болничким тако и у кућним условима. Обрађене су значајне теме попут спречавања компликација и болничких инфекција код хроничне перитонеумске дијализе и акутне хемодијализе, едукације трансплантираних пацијената, ефикасности дијализе код витално угрожених пацијената, као и остале специфичне области сестринског рада у овој грани интерне медицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас