Simpozijum ortopedskih sestara.jpg

Симпозијум ортопедских сестара одржан на ВМА

08. 06. 2016

Први симпозијум медицинских сестара ортопедске хирургије и трауматологије Србије из области здравствене неге и збрињавања болесника са преломом костију доњих екстремитета у организацији Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА, одржан је на Војномедицинској академији.
Велики број учесника из здравствених установа широм земље имао је прилику да чује предавања о облицима и механизмима настајања прелома, клиничким симптомима, методама лечења и врстама имобилизације, али и компликацијама након санирања повреда. Поред тога, било је речи о раној рехабилитацији и специфичностима неге ове врсте пацијената, а одржана је и радионица о средствима за транспортну имобилизацију.
Акредитовани стручни скуп одговор је на потребу континуираног усавршавања медицинског кадра о нези политрауматизованих пацијената услед експанзије повреда задобијених у саобраћајним несрећама и спортских прелома различите етиологије. Савремени принципи и имплементација нових трендова у целокупном здравственом третману коштано-мишићних фрактура значајан су допринос квалитету и успеху лечења.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас