467.jpg

Школа менаџмента у здравству

04. 07. 2008

 

Милочер, 4. јул - Међународна летња школа менаџмента у здравственим институцијама одржана је  у Милочеру од 30.јуна до 4.јула у организацији Европског центра за мир и развој Универзитета за мир Уједињених нација.

Полазнике школе је, у име Владе Републике Црне Горе, поздравио проф. др Миодраг Радуновић, министар здравља, рада и социјалног старања Црне Горе.

Главна тема Школе била је посвећена европском мониторингу здравствених ризика, али и актуелним проблемима здравствене заштите деце и омладине.  У раду школе учествовали су универзитетски професори  и експерти Светске здравствене организације из Србије, Македоније, Грчке, Финске, Шведске и  Шпаније и други истакнути предавачи који се баве питањима положаја грађана и локалне заједнице у условима примене нових системских закона у вези са здравством и моделима  савремених здравствених система који се примењују у свету.

О организацији рада ВМА и позицији ове престижне институције у систему јавног здравства Србије, о њеном значају као балканском храму здравља, као и светски признатим резултатима рада стручњака ВМА у области лечења, образовања и научно-истраживачког рада, полазницима школе говорила је научни сарадник, др сц.мед. Елизабета Ристановић, начелник Одељења за морал и односе са јавношћу ВМА.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас