Skup konorarnih jedinica_291013.jpg

Скуп коронарних јединица на ВМА

30. 10. 2013

Симпозијум под називом "Антитромботичка терапија и гастроинтестинална крварења" у организацији Удружења коронарних јединица Србије и Клинике за ургентну интерну медицину ВМА одржан је 29. октобра 2013. године на Војномедицинској академији.
Низ предавања о новинама у терапији болесника са акутним коронарним синдромом антитромбоцитним и антикоагулантним медикаментима, као и о факторима ризика и најновијим препорукама при употреби ацетилсалицилне киселине одржали су лекари клиничких центара у Земуну, Нишу, Београду, као и други признати специјалисти кардиологије и гастроентерологије у Србији.
У другом делу предавања обрађене су теме најчешће употребљаваних лекова у клиничкој пракси, док су лекари Клинике за ургентну интерну медицину ВМА потпуковник проф. др Слободан Обрадовић и пуковник асист. др Ненад Ратковић излагали на тему диспепсије и крварења у гастроинтестиналном тракту, али и о новостима из светских водича клиничке праксе. Симпозијум је завршен приказима случајева пацијената и дискусијом лекара специјалиста о начинима најефикасније терапије и превенције најчешћих последица.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас