Skup pedijatara na VMA.JPG

Скуп педијатара на ВМА

22. 02. 2016

Састанак Педијатријске секције, Секције за дечију хирургију Српског лекарског друштва и Удружења педијатара Србије, у организацији Дечјег диспанзера Специјалистичке поликлинике ВМА одржан је на Војномедицинској академији.
Скуп је у име домаћина поздравио начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др Мирослав Броћић. Нагласио је дугогодишњу успешну сарадњу педијатара Србије са ВМА и истакао да је ова професија посебно осетљива и да су за решавање проблема са којима се суочава редовни стручни скупови неопходни у циљу не само размене искуства, већ и континуираног усавршавања у различитим гранама медицине неопходним за лечење деце.
У уводном делу говорили су председник Секције за дечију хирургију др Предраг Илић и председник Педијатријске секције проф. др Недељко Радловић о актуелностима, планираним скуповима, као и о објављеним стручним публикацијама. Представљена је књига професора др Зорана Радовановића „Истина о вакцинама“ намењена лекарима, али и свим заинтересованим читаоцима, као и уџбеник групе аутора „Педијатрија“ намењен последипломској едукацији.
Стручни део догађаја обухватио је предавања о клиничкој слици, лабораторијској дијагнози и лечењу зика вируса, о „равном стопалу“, најчешћем деформитету стопала код деце, избору лечења супракондиларних прелома хумеруса код деце, синдрому неонаталне енцефалопатије, као и о молекуларно генетичким технологијама у клиничкој пракси и истраживањима. Поред професора Зорана Радовановића, предавања су одржали др Синиша В. Дучић из Универзитетске дечје клинике, др Зоран Пауновић из Института за мајку и дете, др Ивана Јовановић из Института за неонатологију и начелник Института за медицинска истраживања ВМА проф. др Звонко Магић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас