258.jpg

Снажан подстицај за младе урологе ВМА

21. 10. 2009

Београд, 21.октобар - Војни службеник др Владимир Банчевић из Клинике за урологију ВМА добио је награду за успешну презентацију на Петом конгресу уролога југоисточне Европе који је недавно одржан у Београду под покровитељством Европског удружења уролога.
У раду др Банчевића и сарадника представљени су резултати стручног тима Клинике за урологију ВМА којим успешо руководи пуковник проф.др Новак Миловић на пољу испитивања ортотопних деривација урина након цистектомије. Овај рад ће бити презентован и на предстојећем Европском конгресу у Бриселу 2010.године.
Током конгреса уролози ВМА успешно су представили своја достигнућа на пољу лечења компликација трансплантације бубрега, дијагностиковања карцинома простате, молекуларном нивоу дијагностике и праћења тумора мокраћне бешике и хируршког збрињавања, као и лечења пацијената са метастастком болешћу тумора тестиса.
У раду конгреса активно је учествовао потпредседник Европског удружења уролога, проф. др Крис Чапел из Велике Британије, који је обишао Клинику за урологију ВМА и том приликом изразио задовољство организацијом, квалитетом рада и постигнутим резултатима наших стручњака. У разговору са начелником клинике, пуковником проф.др Новаком Миловићем и његовим сарадницима разговарало се о могућностима за усавршавање уролога ВМА у еминентним европским центрима и организовања заједничких едукативних курсева и предавања.
То представља још једну афирмацију и значајно признање уролошкој школи ВМА која има дугу традицију, али и велики подстицај за младе лекаре Клинике за урологију ВМА, који поред свакодневних рутинских стручних задатака, активно учествују и у научноистраживачком раду.  

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас