MF VMA.jpg

Спортске активности кадеткиња и кадета Медицинског факултета ВМА

10. 04. 2014

Кадеткиње и кадети Медицинског факултета ВМА учествују на отвореном Спортском првенству Министарства одбране које је почело 7. априла 2014. године церемонијом отварања на стадиону Војне академије.
Кадеткиња 3. класе Медицинског факултета ВМА Александра Ђајић освојила je прво место у трчању на 100 метара, у дисиплини атлетика – жене, на текмичењу које је одржано дана 8. априла 2014. године, оборивши тако свој лични рекорд.
На теренима Војне академије биће одржани турнири у футсалу и одбојци, 10. априла 2014. године на којима ће учествовати екипе кадета Медицинског факултета ВМА док ће се у суботу 12. априла у оквиру дисциплине - стрељаштво у појединачној конкуренцији такмичити кадети Илија Ранчић и Андреја Трајковски.
Спортско првенство Министарства одбране ове године је окупило седам екипа које сачињавају кадети и старешине класа Војне академије, Медицинског факултета ВМА, Класе слушалаца резервних официра и Војне гимназије, док у појединим спортским дисциплинама учествују и представници Војнобезбедносне агенције, Сектора за материјалне ресурсе, Деканата и Секретаријата Војне академије. Појединци и екипе се такмиче у војном вишебоју, стрељаштву, орјентирингу, атлетици, џудоу, футсалу и одбојци.
Такође, на турниру поводом прославе Дана ВМА, две екипе кадета Медицинског факултета ВМА које су се такмичиле у кошарци освојиле су прво и друго место. У финалној утакмици која је одиграна 30. марта 2014. године на терену Војне гимназије, победила је екипа коју је предводио кадет 4. класе Немања Митровић.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас