119.jpg

СПОРТСКИ УСПЕХ КАДЕТА ВМА

28. 10. 2010

Београд, 28.октобар - Кадет Високе школе ВМА Илија Ранчић освојио је бронзану медаљу на Првим светским кадетским играма које су у организацији CISM (Conseil international du sport militaire) одржане у Анкари, Турска од 17. до 24.октобра 2010.године. 
 
Наш кадет се такмичио у стрељаштву у дисциплини гађање стандардном ваздушном пушком на 10 метара и у финалу је заузео треће место у појединачној конкуренцији након представника Турске и Украјине, који су иначе репрезентативци својих земаља. У екипном пласману у истој дисциплини српски кадети заузели су четврто место.  

На овом такмичењу учествовали су кадети из 26 земаља света. Србију је представљало 35 кадета ВМА и Војне академије који су се такмичили у војном пентатлону, атлетици, оријентирингу, стрељаштву и одбојци. Српски кадети освојили су укупно 2 сребрне (жене у стрељаштву и атлетици) и 5 бронзаних (4 кадеткиње и 1 кадет) медаља. И у екипном такмичењу кадеткиње из Србије освојиле су два пехара у области стрељаштва у категоријама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас