161.jpg

Српска кардиологија у светском врху

01. 06. 2010

Београд, 01.јун – Делегација интервентних кардиолога и радиолога ВМА узела је активно учешће на управо завршеном европском конгресу интервентних кардиолога који је одржан у Паризу.  У  раду конгреса учествовало је 15.000 стручњака из целог света, а за време трајања истог представљене су нове методе и технике интервентне кардиологије.  
Стручњаци ВМА су током конгреса завршили бројне курсеве за нове методе неоперативног лечења различитих срчаних обољења која су до сада збрињавана искуључиво кардиохируршким поступцима што је представљало већи ризик за пацијента и изискивало вишедневну хоспитализацију.  Очекује се да ће ове методе ускоро бити примењене и у рутинској медицинској пракси ВМА. Наши стручњаци представили су у Паризу и искуства ВМА у домену интервентне кардиологије.
- Показали смо да смо у многим областима освојили врх светске кардиологије, Такође, у потпуности смо опремљени и оспособљени за примену нових метода интервентне кардиологије- рекао је у изјави за сајт ВМА потпуковник др Синиша Русовић.      
-Спремни смо за даљу сарадњу, размену искустава и усавршавање, а контакти које смо успоставили са интервентним кардиолозима и радиолозима из великог броја светских центара за нас су веома драгоцени -  казао је потпуковник Русовић.   

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас