280.jpg

Српско-ирачки договори о војномедицинској сарадњи

18. 08. 2009

 

Београд, 18.август - Генерални директор Војноздравствене службе Министарства одбране Републике Ирак, генерал-мајор Самир Абдул Хасан ал Азраки посетио је ВМА. Генерал Азраки је члан ирачке делегације која борави у вишедневној посети Министарству одбране Србије.
У оквиру договора о унапређењу билатералне војне сарадње две државе значајно место припада војномедициинској сарадњи и трансферу медицинске технологије и знања наших стручњака.
Начелник ВМА, генерал –мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима поздравио је госта из Ирака и том приликом истакао да је ВМА медицински град у коме тимски, координисано и мултидисциплинарно функционишу служба лечења на врхунском нивоу, образовања и научноистраживачког рада.
- Желимо да Вам покажемо како изгледа наша организација, какви су наши капацитети и могућности и какве резултате постижемо на различитим пољима медицине. Спремни смо за сарадњу и желимо да Вам својим стручним и технолошким искуствима помогнемо у напорима за унапређење војномедицинског сервиса Ирака и изградњи модерне војне болнице – нагласио је генерал Јевтић.

Најодговорнији руководиоци ВМА упознали су генерала Азрекија са историјом, мисијама и визијама даљег развоја установе, организацијом научно-истраживачке и едукативним делатностима ВМА, са посебним акцентом на студије војне медицине, могућностима Дијагностичко-поликлиничког центра и превентивно-медицинске службе Војске Србије, капацитетима Института за фармацију и Сектора за логиситку ВМА, као и са резултатима рада хирурга ВМА у збрињавању тежих повреда и политрауме. Генерал Азреки је у пратњи домаћина обишао више организацијских целина ВМА.
На крају посете, генерал Азреки изразио је велико задовољство капацитетима и могућностима ВМА, а посебно се интересовао за могућности усавршавања кадрова и условима студирања на Високој школи војне медицине.   

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас