Urucenje resenja u UVZ.JPG

Стално запослење за 243 припадника војног здравства

29. 11. 2019

Одлуком министра одбране Александра Вулина о непосредном пријему у стални радни однос, војно здравство добило је појачање за 243 лица, којима су данас, на свечаности одржаној у Војномедицинској академији уручена решења о пријему у службу на неодређено време.
- Врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је обнову војног здравства, не само куповину опреме, већ на првом месту улагање у људе који раде у војном здравству. Никада у модерној историји Србије, у модерној историји нашег војног здравства није био обезбеђен тако масован пријем људи у стални радни однос. За нас је велика ствар што је ове године више од 400 људи засновало стални радни однос у различитим деловима војног здравства. Захваљујући томе, наши пацијенти ће бити боље збринути – рекао је министар Вулин и поручио да због тога сви запослени у војном здравству, такође, имају право да буду збринути, да се о њима води рачуна и да њихова будућност буде извесна.
Истакавши да је војно здравство систем у који се верује, министар Вулин је нагласио и да пацијенти који долазе у војноздравствене установе, без обзира да ли су војна лица или цивили, могу бити сигурни да ће добити најбољу могућу негу, да ће бити прегледани најбољом могућом опремом и да ће најбољи људи водити рачуна о њима.
Пријем запослених у стални радни однос је према речима министра Вулина начин да се запосленима покаже захвалност за стрпљење и упорнос коју су показали у раду, чекајући да буду примљени, али и доказ да ствари у Србији иду на боље.
Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић истиче да је ово историјска година за војно здравство.
- Ове године обележавамо 180 година војног здравства и посебно смо поносни јер је ово за нас историјска година у којој је више од 400 лица примљено у војно здравство, што медицинара, што немедицинског особља. На тај начин нам је омогућено да и Војна болница Ниш, Војна болница Нови Сад, Центар војномедицинских установа у Београду и Војномедицинска академија кадровски буду ојачане – рекао је генерал Јовичић.
Он је додао да је кадровско појачање крајњи резултат унапређења војног здравства које се такође огледа и у набавци опреме и инфраструктурној обнови делова Војне болнице Ниш и дела Војномедицинске академије.
Према речима начелника Војномедицинске академије пуковника проф. др др Мирослава Вукосављевића пријем запослених на неодређено време је у ствари показатељ бриге Министарстава одбране,  Војске Србије и Војномедицинске академије о свим пацијентима који долазе на лечење, како у Војномедицинску академију, тако и у друге установе војног здравства.
- Данас је у Војномедицинску академију примљено на неодређено време 234 лица углавном медицинског, а делом и помоћног особља неопходног за збрињавање свих наших пацијената – истакао је пуковник Вукосављевић.
У име свих којима су данас уручена решења о запослењу на неодређено време обратила се Жељка Василић. Она је истакла да је срећна због пријема у стални радни однос јер, како каже „имати сигуран посао у данашње време је велика ствар и од посебног је значаја кад је у питању финансијска стабилност породица.“
Бити у редовима Војномедицинске академије Марко Бркић доживљава као изузетну част, али и обавезу. Након што је завршио специјализацију из максилофацијалне хирургије на Војномедицинској акдемији пријем у стални радни однос у тој установи оцењује као први корак ка свом даљем усавршавању и циљевима у будућности.
Александра Гвозденовић је пре пријема у стални радни однос три године радила на одређено време на Институту за радиологију Војномедицинске академије. Она истиче да је данашњи дан за њу посебан и да је много срећна што ће наставити да буде део те војноздравствене установе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас