Strucni-sastanak-fizijatara.jpg

Стручни састанак физијатара ВМА

04. 12. 2017

Стручни састанак у организацији Секције за физикалну медицину и рехабилитацију Српског лекарског друштва и Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
Уводно предавање начелника Клинике пуковника проф. др Александра Ђуровића било је посвећено остеоартритису колена и специфичностима примене различитих врста лечења уз изношење резултата својеврсног истраживања о употреби фармаколошке и физикалне терапије за превазилажење овог медицинског проблема. Како је наглашено, поред симптоматске терапије базиране на подацима из струке, науке и искуству из клиничке праксе, посебно је важан приступ појединачном пацијенту и изналажење најефикаснијег начина лечења који ће довести до ублажавања тегоба.
У наставку догађаја физијатри ВМА одржали су предавања посвећена терапији бола и лечењу различитих повреда колена. Потпуковник др Дејан Илић говорио је о акутним повредама коленог зглоба, доц. др Александра Вукомановић о интраартикуларној примени кортикостероида и вискосуплемената, док је предавање доц. др Зорице Брдарески обухватило интегративни приступ у лечењу бола у колену.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас