fizikalna 122018.jpg

Стручни састанак о лумбалном болу

10. 12. 2018

Национални симпозијум посвећен лумбалном болу у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије одржан је од 7. до 8. децембра 2018. године у ВМА.
У уводном делу, а након ретроспективе рада Клинике која у садашњем облику постоји 18 година, предавање је одржао начелник Клинике пуковник проф. др Александар Ђуровић. Говорио је о постуралном синдрому вратне регије и успеху различитих приступа на основу истраживања лечења пацијената у ВМА, са акентом на важности тимског рада.
Током првог дана учесници су имали прилику да чују и низ предавања о правилном држању тела, улози различитих мишића у одржавању постуре, као и о постуралном синдрому, док је други дан био резервисан за физиотерапеутске приказе. Обрађене су теме различитих техника и приступа у лечењу хроничног лумбалног синдрома, говорило се о анализи постуре и кичменог стуба код млађих и старијих особа, а истакнуте су и важности одређених мишићних група за правилно држање тела и умањење бола.
Стручни састанак на тему бола у леђима, који према статистици погађа готово 80 посто популације, традиционално је окупио велики број учесника из здравствених установа у региону.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас