235.jpg

Стручни састанак Секције медицинских сестара и техничара у хирургији

13. 12. 2009

Београд, 13.децембар - Традиционални децембарски стручни састанак Хируршке секције медицинских сестара и техничара Србије одржан је у ВМА, 11. децембара. У раду скупа учествовало је око 450 медицинских сестaра и техничара у хирургији из више од 60 здравствених установа Републике Србије.
- Добар дан, Србијо! Цењене колегинице, медицинске сестра и техничари, добродошли у ВМА! Данашњи скуп представља Србију у најбољем и најлепшем смислу, заједничке сарадње на пољу стручног усавршавања и размене искустава које има јасну практичну примену у домену унапређења здравља, а самим тим и будућности нашег народа и грађана. Јер само је здрав народ, срећан народ! –истакао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић обраћајући се хируршким медицинским сестрама и техничарима у препуном амфитеатру ВМА.
- Сви лекари, а посебно хирурзи, би требало да знају колико је важан рад медицинских сестара и техничара и колико је драгоцена њихова ангажованост, преданост и посвећеност у нези болесника. Управа ВМА поноси се радом својих медицинских сестара и пружа им пуну подршку у свакодневном раду, али и напредовању, усавршавању и едукацији. У том смислу изражавам високо задовољство и радом нашег Одељења за здравствену негу!-нагласио је Јевтић.
У име Здравственог савета Републике Србије учеснике је поздравила г-ђа Радмила Јазић која је истакла да за њу лично, овакви догађаји представљају додатни стимуланс да се у оквиру Савета још снажније чује глас медицинских сестара и техничара! Госпођа Јазић је у име свих својих колегиница захвалила ВМА на изврсној организацији скупа.
Начелник Одељења за здравствeну негу ВМА Верица Миловановић нагласила је да је за медицинске сестре и техничаре стално усавршавање веома важно и указала је на неке специфичности рада медицинских сестара у војном здравству.
Главне теме скупа односиле су се на области максилофацијалне хирургије, оралне хирургије и имплантологије, пре свега на најчешће здравствене проблеме коштаног система лица, као и на особености здравствене неге код ових пацијената.
Медицинске сестре-инструментарке Љиљана Чуповић и Данијела Ивковић су у веома запаженој мултимедијалној презентацији представиле све изазове и задатке које су обављале као чланови хируршког тима ВМА који је учествовао у мировној мисији УН MINURCAT II у Чаду.  

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас