406.jpg

Свечана додела лиценци за рад медицинским сестрама и техничарима ВМА

03. 11. 2008

Београд, 3. новембар - Војномедицинска академија је прва здравствена установа у Србији у којој све медицинске сестре и техничари од данас имају лиценце за рад. Лиценца је јавна исправа којом се доказује стручна оспособљеност здравственог радника за самостално обављање здравствене делатности и издаје се на период од седам година година.

Уручујући лиценце Начелник ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић истакао је да су медицинске сестре и техничари важан стуб функционисања ВМА као институције од стратешког националног значаја и бренда државе и Војске Србије. „Поносно данас стојим пред више од 1.000 медицинских сестара и техничара ВМА који својим самопрегалачким даноноћним радом зидају овај храм здравља и науке. Управа ВМА високо цени Ваш рад и пожртвованост као и оданост овој институцији. У ВМА имамо врхунске и изврсне светски признате лекаре, али медицинске сестре и техничари, како каже неумитни језик статистике, чак са око 69% ангажмана учествују у нези болесника. Зато смо и оформили Одељење за здравствену негу које показује одличне резултате“, истакао је генерал Јевтић и обећао да ће Управа ВМА увек пружати максималну подршку својим медицинским сестрама и техничарима, а наставиће и борбу за побољшање њиховог материјалног статуса .

Свечаности је присутвовао и директор Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије, господин Драган Шашић истакавши да високо цени иницијативе и доприносе које медицинске сетре и техничари ВМА пружају у ефикасном функционисњу Коморе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас