EFsala12122014.jpg

Свечана промоција и отварање Сале за електрофизиологију Клинике за кардиологију ВМА

12. 12. 2014

На Војномедицинској академији данас је свечано отворена Сала за електрофизиологију у оквиру Клинике за кардиологију те војноздравствене установе. Пацијенти ВМА од сада ће бити у прилици да добију комплетну кардиолошку дијагностику јер је реч о процедури која се ради само у најразвијенијим медицинским центрима. ВМА, такође, постаје трећа болница у региону која има Салу за електрофизиологија срца, а уједно једина војна болница тог типа.
Према речима начелника ВМА бригадног генерала проф др. Маријана Новаковића, данас је значајан дан за ту установу, јер отварањем те Сале и званично започиње употреба процедуре која се сматра круном кардиолошке дијагностике и терапијске праксе.
- То је посебно значајно кад се зна да се, нажалост, из године у годину, бележи раст поремећаја рада срца, без обзира на старосну доб - нагласио је генерал Новаковић додајући да ће и војним и цивилним пацијентима од данас бити доступна врхунска медицина, јер ће ВМА, заједно са Клиничким центром Србије и Институтом за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ моћи да подели одговорност у збрињавању пацијената са проблемима везаним за аритмију и тако растеретити постојеће листе чекања.
У наставку данашње свечаности, генерал Новаковић доделио је плакете и захвалнице људима који су заслужни што је Сала за електрофизиологију данас пуштена у рад, а посебна плакета припала је проф др Карлу Папонеу, највећем светском стручњаку из области кардиологије, који је био гост на данашњој свечаности и стручном скупу који је уследио након церемоније отварања. Плакету је још добио директор Клиничког центра Србије професор др Миљко Ристић, док су захвалнице за пружену подршку, поверење и сарадњу уручене директору Клинике за кардиологију КЦС доценту др Арсену Ристићу и асистенту др Небојши Мујовићу из Одељења за електрофизиологију срца КЦС.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас