356.jpg

Свечана седница Наставно-научног већа

07. 02. 2010

Поводом великог јубилеја - 165 година традиције и рада, у амфитеатру ВМА одржана је свечана седница Наставно-научног већа. Седницу је отворио начелник ВМА и председник Наставно-научног већа, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић који је том приликом рекао да је поносан што је ВМА поново снажна институција у коју је престижно доћи, која је потпуно ревитализована и с поносом и ентузијазмом креће даље напред, путевима врхунске светске медицине.
На свечаној седници додељене су дипломе магистрима и докторима наука који су своје тезе одбранили између два рођендана ВМА. У том периоду звање доктора медицинских наука стекла су четири лица, а магистарске радове одбранила су 22 лекара. Специјалистички испит положила су 42 лекара, а субспецијалистички испит њих осам. Прочитана су имена најбољих полазника Школе резервних офивцира санитетске службе.
У име успешне сарадње на пољу афирмације универзалних вредности, а поводом 165 година традиције, плакете ВМА додељене су: компанији Симпо, Народном позоришту у Београду, Вечерњим новостима и Радиотелевизији Србије.
Поводом 165 година од рођења др Владана Ђорђевића, првог ученог српског хирурга, првог санитетског пуковника, оснивача Српског лекарског друштва и Друштва Црвеног крста Србије, начелник ВМА доделио је медаље “др Владан Ђорђевић” за доприносе у развоју српске хирургије генерал-мајору у пензији Михајлу Ђукнићу, генерал-мајору у пензији Миломиру Тодорићу и проф. др Божини Радевићу.
“У славу српске хирургије!” рекао је генерал Јевтић, честитајући добитницима медаље. У име 165 година од рођења др Владана Ђорђевића и 165 година традиције ВМА у кругу ВМА откривена је биста др Владана Ђорђевића.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас