33.jpg

Свечано уручење сертификата медицинским сестрама из Египта

07. 07. 2011

Начелник ВМА, пук. проф. др Маријан Новаковић је данас, у присуству амбасадора Египта господина Aly Galal Bassiouny-ја акредитованог у Београду, заменика начелника Сектора за школовање и НИР др.Силве Добрић, начелника Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију пук. проф. др Александра Ђуровића, и осталих припадника ВМА , свечано уручио медицинским сестрама из Египта сертификате о завршеном програму едукације у домену физикалне медицине и рехабилитације.
Након топле добродошлице Његовој екселенцији и поздравне речи начелника ВМА, пуковника проф. др Новаковића, пук. проф. др Александар Ђуровић се у кратким цртама осврнуо на рад и успех који су медицинске сестре постигле у току овог четворонедељног курса. Указавши на разлике које постоје у погледу административног руковођења, па и саме клиничке праксе у области физикалне медицине и рехабилитације у двема земљама, др Ђуровић је нагласио да је то била идеална прилика да се те разлике пажљиво размотре и сагледају у циљу њиховог превазилажења, како би програми едукације по садржајима убудуће могли на најбољи могући начин да удовоље њиховим потребама и захтевима.
Његова екселенција, господин. Aly Galal Bassiouny је захвалио начелнику Новаковићу и особљу ВМА непосредно укљученом у рад са сестрама из Египта на уложеном раду и труду да учине све што је било у њиховој моћи да египатским сестрама пруже могућност да прошире своја постојећа и стекну нова сазнања и драгоцена искуства, која ће по повратку у земљу моћи да примењују у својој свакодневној пракси, али и да их преносе на друге.
Програм усавршавања за медицинске сестре из Египта је иначе договорен и дефинисан у оквиру билатерне војномедицинске сарадње двеју земаља. Ово је била прва група сестара са којом је и започета реализација једног вида те сарадње. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас