2.klasa MF.JPG

Свечаност поводом доделе диплома Другој класи Медицинског факултета ВМА

09. 09. 2016

На Војномедицинској академији данас су додељене дипломе интегрисаних студија медицине Другој класи Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду. Скупу су присуствовали проректор Универзитета одбране, наставници Медицинског факултета ВМА, кадети, кадеткиње и њихови родитељи.
Кадетима и кадеткињама се обратио пуковник проф. др Драган Динчић, заменик начелника ВМА. Он је истакао како је младост највећа вредност Србије, а младост војних медицинара је, према његовим речима, додатно обогаћена огромним знањем.
– Нама остаје да вам, ако знамо и ако можемо, одшкринемо прозоре или врата, а да ви наставите да ходате без или са што мање трења, или барем да не учинимо нешто што ће вам успорити кораке или одузимати сувише снаге – рекао је пуковник проф. др Динчић. Он је истакао да је Медицински факултет, заједно са Војномедицинском академијом, постао „ефикасан произвођач младих доктора” и да увек у разговорима са бројним страним делегацијама које посећују ВМА, користи прилику да напомене да су они вероватно и најбољи међу најбољима. Заменик начелника ВМА је рекао да се радује њиховим првим радним местима, а лично и доласцима на специјализације, даље школовање.
Кадетима су уручене дипломе, најпре најбољима у рангу – Немањи Јаћимовићу, са просеком 10,00, Јадранки Зарић са 9,98 и Јелени Катић са 9,96. Потом су положили Хипократову заклетву, након чега им се обратио декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић, честитајући завршетак студија и почетак професионалне медицинске и војничке каријере.
– Свих ових година сте учили, радили и живели живот будућег војног лекара. Видели сте шта вас чека и нисте се уплашили већ још ревносније испуњавали своје задатке. Поносни смо на вас јер сте израсли у сјајне младе људе јер само такви могу савесно радити у складу са Хипократовом заклетвом и заклетвом отаџбини – истакао је пуковник проф. др Јовић.
Млади војни лекари ће сутра на свечаном скупу испред Скупштине Србије бити промовисани у прве официрске чинове.
Почев од ове године, најбољем у класи Медицинског факултета ВМА биће уручивана награда из новоосноване фондације „Професор Стеван Шефер”. Реч је о уметничкој награди – сликама Слободанке Ракић Шефер. Она је ове године своју слику уручила Немањи Јаћимовићу, најбољем кадету Друге класе Медицинског факултета ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас